vrijdag 31 januari 2014

Lovely grey

Een nieuw project in huis begint bij ons altijd met een moodboard! Een moodboard is een perfecte manier om op ideeën te komen voor een nieuwe sfeer of stijl. Bij ons thuis hangen er overal wel inspiratieborden. Kom ik een mooi beeld tegen in bijvoorbeeld een magazine, dan scheur ik deze uit en krijgt deze een mooi plekje op de muur. Het kunnen hele kleine dingen zijn die mij inspireren zoals bijvoorbeeld een mooie print, compositie of een bepaalde textuur. Vandaag op Suus Loves twee moodboards die ik creëerde voor onze slaapkamer. Het begon allemaal bij het gebreide kussen dat ik tegen kwam online, de warme grijs tint vind ik prachtig. Vanuit daar zocht ik naar andere mooie beelden, materialen en kleuren die hier bij passen. Hieronder het resultaat. Genoeg inspiratie!
 
 
 
Collage 1:
Ceramics: Via Style Files , Kussen: OTTO, Marble plate: Bodo Sperlein, Kralen via Pinterest
 
Collage 2:
Grey still: styling by Tina Hellberg/foto Petra Bindel via Elle Interior, Kussen: OTTO, Enveloppe: Via Minna May 

dinsdag 28 januari 2014

Ode aan de schaar

Beetje embarrassing...maar ik geef het toe! Ik heb een huge crush op een schaar....Een schaar?! Ja echt....Het is niet zomaar een schaar met het is er één van Hay. Eén van mijn favoriete merken. Deze schaar is een prachtig exemplaar! Eenvoudig maar oh zo mooi. Stond boven aan mijn wenslijstje en inmiddels aangeschaft. Dit weekend zal ik bij daglicht een aantal mooie foto's maken. Ook benieuwd naar de avonturen van mijn nieuwe schaar en waar ik deze thuis zal plaatsen? Volg mij dan ook op Instagram, klik hier.
 
 
 


 
Foto 1:Via Style Cookie, Foto 2: Iris Petri,
 Foto 3: The Design Chaser, Foto 4: By Zenz, geen Hay maar House Doctor, Foto 5: Pikku Varpunen blog 

dinsdag 21 januari 2014

Fabel + Laboratory = FABELAB

Afgelopen weekend spotte ik op de Kleine Fabriek de Play Fold Bird bij de stand van Kidzpiration. Dit allermooiste product is ontworpen door designer Michaela Weisskirchner-Barfod, mama van 2 kleine meisjes. Wat is het? Het is een prachtige deken die je later kan omvouwen tot een origami vogel en erg leuk staat in je interieur. Toen ik het product voor het eerst zag dacht ik aan een origineel kussen voor op onze bank. Ik vind het geweldig dat dit product met je kindje meegroeit. Mooi en functioneel voor in het wiegje, daarna leuk als speelkleed of knuffelbeest om vervolgens op je bank te belanden. Op de wenslijst zou ik zeggen!





 
Foto's:
Fabelab
Verkoopadressen:
Kidzpiration

vrijdag 17 januari 2014

Knusse hangstoelen

Ik heb iets met hangstoelen. Als ik er één zie hangen in bijvoorbeeld een winkel moet ik er gewoon even in gaan zitten. Ik denk dat het iets te maken heeft met een vrij gevoel, het even heen en weer schommelen. In je interieur staat het ruimtelijk, luchtig en ik denk dat de kinderen het ook fantastisch zouden vinden. Ter oriëntatie voor het voorjaar zocht ik de mooiste exemplaren voor je op. Ik zie mezelf al zitten met een goed boek, de kinderen spelend op de grond en mijn man die af en toe een duwtje geeft...Leuk voor kinderen, maar zeker ook voor mama's.
 
 

 
 

 
 
Foto's:
Foto 4: Emmas, Foto 5: The March Collective, Foto 6: HK Living,

dinsdag 14 januari 2014

Must Have: de looplamp

Sinds kort zit ik op Instagram en wat ik haal ik daar veel inspiratie vandaan! Heerlijk om bij mensen thuis te kijken en te zien hoe zij spelen met accessoires, kleuren en andere mooie dingen. Het is mijn nieuwe 'addiction' waar ik me helemaal aan over geef. Zo kwam ik op Instagram ook de 'hit' onder de accessoires tegen: de looplamp. De tegenhanger van de prachtige designlampen die je vast wel eerder hebt gezien. Het grote verschil dat deze beauty gewoon bij de bouwmarkt te koop is. Voor een kleine 13 euro koop je deze lamp bij bijvoorbeeld Karwei. Een fantastisch exemplaar: stoer en robuust. Klein minpuntje....de sterkte van het licht....deze is namelijk nogal fel (het blijft natuurlijk een bouwlamp). Als je een beetje handig bent, zet je er een dimmer tussen en anders staat het mooi ter decoratie. Vandaag op Suus Loves een aantal prachtige beelden ter inspiratie. Ik kan natuurlijk niet achterblijven en zal aankomend weekend een foto van de looplamp in ons huis plaatsen. Vind je het leuk om mee te kijken? Volg mij dat op Instagram, klik hier of zoek op #looplamp.

 





 
 
 
 

 Foto's:
Foto 1: Iris Petri en via Instagram , Foto 2: Svenska Inrednings Bloggar,
Foto 3: Via Von Living, Foto 4:Helt Enkelt Foto 5: Interieur wensen, Foto 6: 360 Volt

vrijdag 10 januari 2014

Binnenkijken: a fab home with a Scandinavian look

Soms kom je een huis tegen waarvan je droomt! Alles klopt en het ziet er zo prachtig mooi uit. Een huis waar één stijl overal is doorgevoerd en waarvan je denkt: "Daar zou ik wel kunnen wonen". Zo'n huis mag natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. Vandaag op Suus Loves dit allermooiste huis in Tilburg waar Karlijn (co-owner Paqhuis) en Pieter wonen met hun zoontje Finn.

Het valt gelijk op dat Karlijn heel bewust wit, zwart en grijs gebruikt in haar huis. Deze kleurencombinatie zorgt ervoor dat het huis een hele fijne lichte uitstraling krijgt. Door de juiste mix van kussens, kleedjes, hier en daar wat houten accessoires en grafische prints aan de muur creëer je een warme sfeer. Verder kom je een aantal Scandinavische merken zoals Muuto, HK living en House Doctor tegen. Deze worden afgewisseld met een aantal klassiekers van IKEA. Wat mij verder opvalt is dat in elke kamer de gordijnen en de vloeren hetzelfde zijn. Ook vind je in elke  ruimte wel iets van hout in combinatie met lichtgrijze vloerkleden. Er is duidelijk over nagedacht maar het voelt toch ongedwongen. Een huis om helemaal voor te vallen!

Wil je nog meer foto's bekijken en weten waar Karlijn al deze mooie dingen kocht, klik dan hier.
 

 
 
 
 
 





 

Foto's credits:
Houzz
Fotografie:
Holly Marder / Avenue Lifestyle

dinsdag 7 januari 2014

Trend: Marmer hot and happening!

Marble oftwel marmer. Je houdt ervan of je vindt het niets. Ik ben er nog niet helemaal uit...Ik kan me nog goed herinneren dat wij thuis vroeger ook marmer accessoires hadden zoals waxine lichthouders. Het paste goed in ons interieur en hoe leuk om te zien dat deze trend nu weer helemaal happening is! Mijn favoriete merken Ferm Living en Bloomingville gebruiken het ook in hun woonaccessoires dus het is officieel: Marmer is hot! Oordeel zelf. Wat vind jij van deze woontrend?
 
 
 
 
 
 
 
Foto's:
Foto 4: A Merry Mishap Foto 5: Ferm Living, Foto 6: Bloomingville

woensdag 1 januari 2014

Bye bye 2013! Hello 2014!

De eerste blogpost van het nieuw jaar! 2013 was hét jaar waar ik veel inspirerende mensen heb ontmoet, leuke samenwerkingen ben aan gegaan, met veel passie mijn cursus Styling aan de Artemis Academie heb afgerond, nieuwe Inspire vriendinnen heb gemaakt en bovenal mijn hart heb gevolgd! Het aankomende jaar kan alleen maar beter worden. 2014 is het jaar dat familie, vrienden en de liefde centraal staat. Samen genieten met mijn drie fantastische mannen. Met mijn zusjes en mijn allerliefste mama herinneringen koester en nieuwe avonturen beleef. Het jaar waarin ik nog meer inspiratie ga delen op mijn blog, ik me ga verdiepen in fotografie styling en wie weet wat er allemaal nog op mijn pad komt. Bedankt voor jullie support en lieve woorden!
 
2014, ik ben er klaar voor! Jij hopelijk ook!
Happy New Year.
 
Liefs Suus


 
Foto's:
Suus Loves