vrijdag 28 maart 2014

What's on your shelf?!

Mijn liefde voor fotoplankjes vandaag op de blog! Jij hebt vast ook wel ergens een plankje aan de muur hangen. Het staat leuk en ze zijn erg handig om te stylen en een andere look creëren. Thuis zet ik er onze allermooiste dingen op. Soms zijn dat kaartjes, een mooie foto van onze boys, een leuke tekst uit een magazine of bijvoorbeeld een klein vaasje. Vandaag een aantal beelden ter inspiratie en Tips & Tricks hoe je het plankje kan opmaken voor een mooi beeld. Veel plezier!

ps: ik vind het altijd leuk om van je te horen. Let me know what is your shelf?!

Tips & Tricks:
1. Fotoplankjes kan je overal ophangen. Denk bijvoorbeeld aan: boven de bank, bij de commode, naast je bed, op het toilet, de kinderkamer, boven het aanrecht of bij de eetkamertafel.

2. Hang een aantal fotoplankjes bij elkaar. Creëer bijvoorbeeld één lange richel of hang ze juist onder elkaar. Het hoeft niet altijd symmetrisch te hangen. Juist als je de plankjes asymmetrisch ophangt creëer je een speels effect.

3. Het heet een fotoplankje dus in eerste instantie begin je natuurlijk met leuke foto's neer te zetten, maar je kan hier ook andere dingentjes opzetten waar je blij van wordt. Een klein vaasje, een veertje, een mooie schaar, een letter, je lieveling schoen, een mooi boekje, verschillende huisjes of bijvoorbeeld een klein plantje.

4. De meeste fotoplankjes zijn zwart/wit of hebben een hout kleur. Schilder het plankje in de kleur die bij jou in de ruimte past! Easy!

5. Maak gebruik van verschillende hoogtes op je plankje. Combineer kleine dingen met wat grotere objecten. Verschillende kleuren of juist één kleur. Neem af en toe een stapje naar achter en kijk of je beeld rustig is.

6. Je hoeft niet altijd iets op het plankje te zetten. Het geeft een erg leuk effect om juist net iets boven het plankje te hangen. Een leuk kaartje of een bloem.


 


 
 

Foto's:
Foto 1: Suus Loves, Foto 2: Week Day Carnival by Riikka Kantinkoski,
Foto 3: Blog, Foto 4: Design File, Foto 5: via Welke

dinsdag 25 maart 2014

Made W I T L O F

Instagram is een heerlijke plek om inspiratie op te doen, nieuwe mensen met dezelfde passie te ontmoeten én nieuwe merken te ontdekken. Onlangs kwam ik hier de prachtige handgemaakte lifestyle accessoires van Wit Lof tegen en werd gelijk verliefd! Eva Vos maakt deze unieke accessoires zelf en ik vind ze té gek omdat ze stijlvol en veelzijdig zijn. Niet alleen zijn de hangers erg leuk om in takken te hangen, maar denk bijvoorbeeld ook aan een label voor een bijzonder kadootje of hang ze met MT tape aan de muur.

Ter voorbereiding van Pasen heb ik een aantal Easter Eggs in takken gehangen. In combinatie met  zelf beschilderende eieren maakte ik een subtiele Easter look thuis. Niets geels, maar zwart-wit tinten bij ons dit jaar!

GI V E  A W A Y
Speciaal voor Suus Loves mag ik een set van Easter Eggs hangers weggeven. Vind je deze Easter look ook leuk voor bij jou thuis, doe dan mee!
 
Wat kan je winnen?
- 1 x set zelfgemaakte Easter Eggs, leuk ingepakt en Made Wit Lof
 
Wat moet je doen om kans te maken?
- Repost de afbeelding met #madewitlof of nog leuker laat ons zien waar je deze Easter Eggs gaat hangen.
- Volg Suus Loves op Instagram, klik hier
- Volg Wit Lof op Instagram, klik hier
 
 Deze Give Away loopt tot aanstaande zondag 30 maart 2014.
 
 Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de website van Wit Lof, klik hier.
 
 
 

Foto's:

woensdag 19 maart 2014

Zwart-wit accessoires

Zwart-wit accessoires zijn één van de beste toevoegingen aan  je interieur! Niet alleen zorgen ze voor een rustige uitstraling, je kan ook heel makkelijk accenten toevoegen zodat je een totaal ander beeld creëert. Ook leuk om te combineren met bijvoorbeeld hout, koper en marmer. Een prachtig effect! Bij ons thuis is de basis vooral wit. Ik ben gek op zwart-wit accessoires zoals grafische teksten op kaarten, een mooi veertje, een stempelkussen, een zwart-wit foto of bijvoorbeeld een leuk tafelkleed. Het zijn vaak simpele dingen waar ik blij van kan worden. Voor deze blogpost zocht ik een aantal van mijn favoriete zwart-wit accessoires bij elkaar. In combinatie met een aantal andere beelden genoeg inspiratie om thuis toe te passen. Zet bijvoorbeeld een groepje zwart/witte potloden bij elkaar. Of wat dacht je van een aantal mooie zwarte pollepels in combinatie met houten varianten? Prachtige toch?


 
 
 
 
 
 Foto 1: Suus Loves, Foto 2: Marimekko,
Foto 3: Suus Loves, Foto 4: Anettes Hus, Foto 5: Line T Klein via Style files

dinsdag 18 maart 2014

M.OSS Design Crush

Sinds kort hebben wij in Amersfoort er een té gekke winkel bij: Blend & Blender. Niet alleen verkopen ze hier de allermooist interieur spullen, je kan hier ook heerlijk zitten met een lekkere kop koffie met een taartje erbij. Tussen de leukste accessoires bijpraten met een vriendin en doorspreken waar je die leuke lamp zou kunnen neerzetten. Ik ben hier verliefd geworden op de prachtige handgemaakte stukken van Marcel OSSendrijver van M.OSS Design. Ik denk dat een aantal van de lampen ontzettend mooi bij ons thuis zouden staan. Neem bijvoorbeeld de Pixoss hanglampjes. Gemaakt van klei en verkrijgbaar in verschillende zachte kleuren. De licht roze zou geweldig mooi staan bij ons op de slaapkamer. Of wat dacht je van de Trumpet Desklamp, gemaakt beukenhout en met een kapje van klei. Een echte eyecatcher op de werkkamer! Eind deze maand heb ik mijn eerste Instagram Lunch bij Blend & Blender. Een mooie gelegenheid om weer eens weg te dromen bij de prachtige spullen in deze winkel en in het speciaal bij de M.OSS Design producten!


 

 Foto's collage 1:
Via M.OSS Design

Foto's 2 & 3:
Via April & May