vrijdag 13 september 2013

Binnenkijken: huisje, boompje, beestje in Breda

Huis van Pieter (36), Marijke (33) en Feline (1,5)
Soort huis jaren '30 huis in Prinsenhage Breda

Toen Marijke 10 jaar geleden voor haar studie naar Breda verhuisde had ze nooit gedacht dat ze daar zou blijven wonen....Totdat ze haar grote liefde Pieter in het studentenhuis tegenkwam! Na het afstuderen besloten Marijke en Pieter dat ze samen in Breda zouden blijven.

Klusproject
Marijke: 'Toen we besloten een huis te gaan kopen waren we echt opzoek naar een huis met karakter. Het liefst een jaren '30 woning....dit soort huizen zijn in Breda erg geliefd maar ook vaak stevig aan de prijs. Na een zoektocht van een paar maanden kwamen we dit huis tegen: een klusproject! We werden verliefd en de beslissing was snel genomen. De eerste maanden was het hard werken, heel hard werken! Maar het resultaat is er. Dit is helemaal ons thuis geworden. Een huis waar we samen met onze dochter Feline genieten van het leven.'


 
Design klassiekers
De stijl van Marijke en Pieter is over de jaren heen wel iets veranderd. 'Toen we hier net woonden was onze inrichting klassieker en donkerder, een beetje Lifestyle-achtig met veel zwart tinten. Nu gebruiken we overwegend lichte kleuren.' In het huis van Marijke en Pieter vind je verschillende design klassiekers zoals de Eames Rocking Chair op de kamer van Feline en de Kartell Loulou Ghost aan het tafeltje beneden. Altijd in combinatie met andere merken zoals H&M of Zara. Bloomingville en Zuiver zijn ook erg geliefd in dit huis. 
Ontspannen
Op momenten dat het even kan, is Marijke te vinden in de grote stoel voor het raam. Heerlijk onderuit met haar tijdschriften en een zelfgemaakte Latte. Voor haar werk is ze altijd opzoek naar inspiratie in woonbladen en lifestyle magazines. Ook in de tuin zijn twee heerlijke zitplekken gecreëerd, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is.
 
Kleurrijke kinderkamer
'Sinds de komst van Feline, is er ook meer 'kleur' in ons huis gekomen. Door het hele huis heen gebruiken we veel lichte tinten, maar de kamer van Feline is een ware kleurexplosie! Behang van Pip met veel roze en turquoise kleuren. Een lieve maar ook stoere kamer voor onze kleine meid!'

 

Marijke's stijl
Het liefst shopt Marijke in één van de winkeltjes op de Ginnekenweg in Breda zoals Casa Maria en Zara Home. IKEA en Wehkamp zijn ook erg fijne winkels. 'Wehkamp biedt een leuke mix van merken zoals Bloomingville, HK Living en Zuiver. Speuren op Marktplaats of de kringloop is ook heerlijk. Opknappers weer mooi maken!' Daar zijn Marijke en Pieter dan ook heel goed in! Wat een heerlijk huis!

 
Foto's: Suus Loves
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten