vrijdag 28 maart 2014

What's on your shelf?!

Mijn liefde voor fotoplankjes vandaag op de blog! Jij hebt vast ook wel ergens een plankje aan de muur hangen. Het staat leuk en ze zijn erg handig om te stylen en een andere look creëren. Thuis zet ik er onze allermooiste dingen op. Soms zijn dat kaartjes, een mooie foto van onze boys, een leuke tekst uit een magazine of bijvoorbeeld een klein vaasje. Vandaag een aantal beelden ter inspiratie en Tips & Tricks hoe je het plankje kan opmaken voor een mooi beeld. Veel plezier!

ps: ik vind het altijd leuk om van je te horen. Let me know what is your shelf?!

Tips & Tricks:
1. Fotoplankjes kan je overal ophangen. Denk bijvoorbeeld aan: boven de bank, bij de commode, naast je bed, op het toilet, de kinderkamer, boven het aanrecht of bij de eetkamertafel.

2. Hang een aantal fotoplankjes bij elkaar. Creëer bijvoorbeeld één lange richel of hang ze juist onder elkaar. Het hoeft niet altijd symmetrisch te hangen. Juist als je de plankjes asymmetrisch ophangt creëer je een speels effect.

3. Het heet een fotoplankje dus in eerste instantie begin je natuurlijk met leuke foto's neer te zetten, maar je kan hier ook andere dingentjes opzetten waar je blij van wordt. Een klein vaasje, een veertje, een mooie schaar, een letter, je lieveling schoen, een mooi boekje, verschillende huisjes of bijvoorbeeld een klein plantje.

4. De meeste fotoplankjes zijn zwart/wit of hebben een hout kleur. Schilder het plankje in de kleur die bij jou in de ruimte past! Easy!

5. Maak gebruik van verschillende hoogtes op je plankje. Combineer kleine dingen met wat grotere objecten. Verschillende kleuren of juist één kleur. Neem af en toe een stapje naar achter en kijk of je beeld rustig is.

6. Je hoeft niet altijd iets op het plankje te zetten. Het geeft een erg leuk effect om juist net iets boven het plankje te hangen. Een leuk kaartje of een bloem.


 


 
 

Foto's:
Foto 1: Suus Loves, Foto 2: Week Day Carnival by Riikka Kantinkoski,
Foto 3: Blog, Foto 4: Design File, Foto 5: via Welke

4 opmerkingen:

 1. Wat ik ook zo leuk vind aan de fotoplankjes >> ze hangen in heel veel huizen, maar iedereen zet er iets anderd op! Wij hebben er o.a. onze vakantiefoto's op staan..

  Fijn weekend xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie blog heb ik weer ontdekt! Ik ga je volgen :-) Fijn weekend! Groetjes Lisanne (huisjeno56.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief! Dank je wel lieve Lisanne! Fijn weekend.

   Verwijderen