dinsdag 1 oktober 2013

Nazomeren op Kreta

Na een heerlijke zomer in Nederland was het dan eindelijk tijd voor onze nazomer! Via een kleinschalige reisorganisatie vonden wij de ideale bestemming voor onze vakantie met twee kleine kinderen: Villa Ippocampi op Kreta. Een heerlijke bestemming om helemaal tot rust te komen. Niets hoeft en alles mag! Een sfeervolle, rustige en unieke locatie met een prachtig uitzicht over het blauwe water. Een allerliefst wit pand gelegen tegen de bergen van Koutouloufari. Hier genoten wij bijna twee weken onder de citrusbomen en bourganville van een ongedwongen sfeer. Onze kids voelen zich ook gelijk thuis en waren ook echt van harte welkom! De dagen vlogen voorbij en samen genoten wij van onze spelende kinderen.

 
 
 
Het interieur van Villa Ippocampi is te omschrijven als basic met een Griekse twist. De kleuren wit en blauw (de kleuren van Kreta) worden subtiel doorgevoerd. Een eenvoudig interieur met oog voor details. Het zeepaardje (Ippocampi) kom je rondom de villa op verschillende plekken tegen. De huisjes zijn ruim, schoon en hebben een fris interieur met terracotta vloeren, Grieks aardewerk en wit gestuukte muren.
 
 

 

Villa Ippocampi ligt aan de rand van Koutouloufari waardoor je alles binnen handbereik hebt: heerlijke restaurantjes, kleine winkeltjes en supermarktjes. Charmante strandjes zijn op het hele eiland te vinden. Heerlijk in de ochtend als het nog niet te warm is. Heb je geen zin om weg te gaan dan is het ook heerlijk vertoeven bij het huisje. Er is een mooi zwembad met genoeg schaduw voor de allerkleinste en een kleine menukaart met heerlijke eenvoudige Griekse hapjes.

 
Villa Ippocampi wordt gerund door de Nederlandse Lydia & de Griekse Nikos en wordt met veel liefde onderhouden. Ook Anneke en Anastasia geven je echt het gevoel dat je thuis bent! Wil je een dagje iets ondernemen dan zijn er voldoende tips die graag gedeeld worden. Zo hebben wij een aantal keren uitstapjes gemaakt en de omgeving verkent. Erg leuk!

Ook opzoek naar een kleinschalig locatie, waar persoonlijke aandacht centraal staat? Villa Ippocampi is dé locatie!


Foto 1 t/m 5: Villa Ippocampi, Foto 6: Suus Loves, Foto 7 & 8: Villa Ippocampi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten