dinsdag 17 juni 2014

CIAO CIAO Bella Italia

De afgelopen twee weken hebben wij heerlijk vakantie gevierd in Italië! Dit jaar gingen wij voor het eerst op vakantie met de auto en huurden wij een Mobile Home op camping Baia Verde in Manerba del Garda.

Ik was nog nooit eerder op campingvakantie geweest en wist niet helemaal goed wat ik kon verwachten..maar wat was het fijn! Vrienden van ons gaan al jaren naar deze plek en zijn altijd erg enthousiast. We boekten de meest luxe Mobile Home met alles erop en eraan. Eigenlijk was het meer een kleine huisje op wielen dat bestond uit: twee slaapkamers, twee 'badkamers', keuken met eetgedeelte, houten veranda, voortuin voor het opblaasbadje en niet onbelangrijk airco. Ons huisje stond vlakbij het zwembad en op 10 minuten lopen stond je aan het Gardameer. Wat een prachtig omgeving!

Voor mij is het grootste verschil met een appartement, dat de Mobile Home al heel gauw huiselijk aanvoelt. Ik had een aantal favo's van thuis ingepakt om het huisje eigen te maken. Op het witte muurtje in ons huisje plakte ik mooie teksten, veertjes die ik vond aan het meer en tekeningen van onze boys. Een groot voordeel van met de auto op vakantie bleek dus dat je heel veel kan meenemen!

Het weer was heerlijk! De eerste week niet te warm, zo rond de 30 graden en in de tweede week werd het tropisch. Elke dag na de lunch hadden wij dan ook siësta. Heerlijk ontspannen met een goed boek terwijl de kindjes lagen te slapen. Natuurlijk werd er elke dag gezwommen en om de dag gingen we vaak in de ochtend iets ondernemen. Vandaag op de blog mijn Must Brings om je huisje snel eigen te maken en onze favorieten plekjes in het dorp en rondom het zuid/westen van het Gardameer.

 MUST BRINGS voor Instant Styling:
 • Touw (om de handdoeken aan op te hangen, lasso's te maken voor de jongens, bootjes aan vast te maken etc)
 • Watertab (elke dag vulde wij deze met water zodat de jongens zelf water konden pakken).
 • Masking Tape om alle mooie dingen die wij vonden op te hangen.
 • Wat kleine dingen die je een thuisgevoel geven. Voor mij waren dit de Marrakesh lantaarntjes, de IKEA lampion, eigen tafelkleed, stompkaarsen voor op de tafel en waxine lichtjes (ook met citroengeur).
 • Van kleine glazen yoghurt potjes maakte wij vaasjes voor de bloempjes. Leuk voor op de veranda!
FAVO's:

Manerba del Garda:
 • Iedere dag haalden wij vers brood en focaccia bij de bakker in het dorp (er is er maar één op het centrale plein). Naast de bakker zit een Espresso Bar met de heerlijkste Latte Macchiato's. De perfecte start van de dag!
 • Avondmarkt, elke dinsdagavond vanaf 19.00uur is er een avondmarkt met lokale ondernemers bovenin het dorp.
 • Boven in het dorp vind je ook een heerlijk restaurant: Gatto Che Ride, hier eet je de lekkerste pasta's in de schaduw van de olijfbomen.
 • Als je vanaf de camping naar het meer loopt heb je aan je linkerkant een net geopende ijssalon Romantica, aan de ander kant zit restaurant La Nuova Pieve waar ze een verrukkelijke risotto serveren. Na het eten, steentjes gooien in het Gardameer! Favoriet bij al mijn jongens!
Desenzano:
 • Boottochtje vanuit de haven van Desenzano naar Sirmione. Tochtje van een klein half uurtje. Lunchen in één van de restaurantjes op het pleintje bij de haven.
 • Heerlijk biologisch ijs eet je in Desenzano natuurlijk bij ijssalon Vivaldi op Piazza Matteotti. Prachtig ingericht en met een erg fijn terras waar het goed vertoeven is. Als je geen ijs meer kan zien, zijn de kwarktoetjes ook een echte aanrader!
Salo:
 • Als je vanaf Manerba Del Garda langs het meer naar Salo rijdt kom je verschillende kleine baaitjes tegen. Het is zeker de moeite waard om hier even te stoppen en een drankje doen. Onze oudste sprong hier spontaan met kleren en al het water in!
 • Shoppen kan je hier ook goed. Flink ingeslagen bij de Benetton!
Het waren twee heerlijke weken! Morgen begint het gewone leven weer. Vol inspiratie en energie!

 
 
 
 
 
 
 
 

Foto's:
Suus Loves

Foto 1 t/m 3: onze Mobile Home, Foto 4: met de boot naar Sirmione,
Foto 5: Ijssalon Vivaldi, Foto 6: goed geslaagd in Salo,
Foto 7: baaitje aan het meer richting Salo, Foto 8: steentjes gooien in het meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten