woensdag 14 mei 2014

Instagram Tour Rotterdam Noord

Afgelopen weekend had ik mijn eerste Instagram Tour! Ik spotte een oproep op Instagram van Anneke van blog Muy Bien! en Annemiek van MIEKinvorm en was gelijk enthousiast! Hoe leuk is het om met een groep mensen met dezelfde passie een dag op pad te gaan? Samen de hipste woonwinkels van Rotterdam Noord te ontdekken?! Het werd een heerlijk inspirerende dag! Vandaag op de blog mijn favo's van deze IG tour.

We begonnen de dag met een heerlijke koffie bij Booon. Een kleine koffiebar achter het Centraal Station. Prachtig ingericht met smaakvolle taartjes voor bij de koffie of thee. Toen de regen iets minder werd liepen wij richting de 'Mini Mall' (het oude Hofplein Station). Hier werd ik verliefd op de mooie mix van Scandinavische accessoires en vintage lampen bij North Sea Design.

Hierna vertrokken we naar het Noordplein, een plek waar voornamelijk kleinere ondernemers zich vestigen. De winkel van Olga Korstanje vond ik echt prachtig. Leren tassen met oog voor detail, maar ook allermooiste kettingen, opschrijfboekjes en woonaccessoires. Super leuk dat het atelier hier ook gevestigd is en je een kijkje achter de schermen kan nemen.

Lunchen doe je in deze buurt natuurlijk bij Zino Urban Bistro! Het smalle pand is stijlvol ingericht en er wordt heerlijk eten geserveerd. Goed glas wijn erbij en genieten maar! Daarna de Zwaanshals op. Een té gekke straat die bruist van de energie, mooie winkels en echte entrepreneurs! Twee winkels sprongen er voor mij echt uit: Urban Nomads van Kirsty Nagel en &Designshop van Elwin & Nynke. Urban Nomads omdat hier de prachtige babyproducten van YEAR liggen. Boxkleden en babyslofjes gemaakt van stoere prints afgewerkt met Texels wol. De sjaals van Kirsty zijn bij mij ook favoriet! Bij &Designshop lijkt alles te kloppen! Het enthousiaste koppel met de mooie baby, de combinatie van coole producten én de zelfgemaakte kasten van Elwin. In de winkel hangt een enorm goede sfeer. Met als middelpunt een 3D printer waar je 'on the spot' en 3D print van bijvoorbeeld jezelf/kind/huisdier kan laten maken. Fascinerend hoe zoiets werkt!

Na een dag vol inspiratie, super leuke mensen en wat kleine aankopen. Kijk ik terug op een geslaagde eerste Instagram Tour. Rotterdam Noord bruist en dat mag iedereen weten!

Bedankt voor de heerlijke dag ladies: Anneke, Annemiek, Marieke, Karlijn, Cheramay, Christel, Mariandel, Sandra, en Annelies. Tot gauw op Instagram!

Ook wil ik Sweatshop Deluxe, Ja Wol, Elle Aime, Fijn & Co  en Opfleuren bedanken voor hun hartelijke welkom! Wat een passie stralen jullie uit!

 
 
 
 
 
 
 
 
 Foto's:
 
Foto 1: Booon, Foto 2: North Sea Design,
Foto 3 & 4: Urban Nomads, Foto 5 t/m 8: &Designshop

3 opmerkingen:

  1. Mooie foto's Suus! Ik vond het een gezellige en leuke dag, leuk om je te ontmoeten. X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Karlijn! Ik vond het ook leuk jou te ontmoeten. Tot gauw! x

      Verwijderen
  2. Wauw wat een mooie foto's en super gaaf blog!
    Het was erg gezellig en mocht je ooit een #IGtour in Amersfoort organiseren dan ga ik heel graag mee!
    Tot ziens! X

    BeantwoordenVerwijderen