dinsdag 18 februari 2014

DIY Tuesday: té gekke kussenhoes

Dit DIY idee kwam ik tegen op Instagram. De print is geïnspireerd op het prachtige motief van Ferm Living en super makkelijk na te maken. Wat heb je nodig?

- 1 x aardappel (ja echt!)
- Acrylverf (Action)
- Primer (Action)
- Kussenhoes (Ikea/Hema)
- Kussen
- Klein kwastje en roller voor de primer

Wat een voorpret had ik samen met ons oudste. Opzoek naar verf bij de Action in Amersfoort! Mijn idee was om de print grijs te maken, maar dat heb ik iets te veel zwart voor gebruikt. Niet erg, het  resultaat is er niet minder om!

Snijd eerst de aardappel door midden. Meng de kleur van de verf naar je eigen smaak. Met potlood tekende ik 5 lijntjes op de kussenhoes. Het stempelen kon eigenlijk al snel beginnen. Doop de aardappel in de verf en stempelen maar! Het is niet erg als het niet in één keer goed gaat. Je kan het altijd later met een klein kwastje bijwerken. Tip: leg een stuk papier in de hoes zodat de afdruk niet doordrukt. Laat de hoes zeker 3 uur drogen. Vervolgens in de primer zetten met de verfroller. That's it!! Ik ben super blij met ons nieuwe kussen. Staat leuk op de bank en trots dat ik het zelf heb gedaan. Leuk als jij ook geïnspireerd raakt! Je kan natuurlijk ook een ander patroon maken.


Collage:
Inspired by Ferm Living
Created by Suus Loves

4 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk, ziet er heeeel sjiek uit! En diur, haha!
  Ga het ook maar eens doen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk gedaan. Ik heb een tijd terug ook kussentjes gestempeld. Alleen dan met vogeltjes en boompjes. Mooi gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas blijft de primer er in de was niet mooi opzitten..

  BeantwoordenVerwijderen